Wat doen de Vrienden van Carinova?

De Stichting Vrienden schaft materialen aan waarvoor binnen het budget van Carinova geen financiële ruimte is. Daarnaast fleuren we feestdagen op: met Pasen een lekkernij en gezelligheid op tafel en met Kerst een persoonlijke verrassing voor alle bewoners.

Soms is er behoefte aan een nieuw spel of aan elektronische hulpmiddelen. De Stichting Vrienden schaft deze dan aan.

Bubbellamp voor op tafel

De vrienden  van Carinova hebben Ravelijn 2 stuks en Graaf Florishof 1 stuks bubbellamp voor op de tafel geschonken. Allemaal gekleurde balletjes die bubbelen in het rond. Het lampje erin geeft een mooi kleuren pallet weer met de bubbels samen een goed speels effect. Een leuke aanwinst.

Robotkat

Voor de locatie Graaf Florishof kochten we een interactieve robotkat en robothond. De kat klinkt en voelt als een echte kat en het gezellige gemiauw is een prachtige aanwinst voor iedereen die van dieren houdt. Ook de hond is een aanwinst voor de bewoners. Door de ingebouwde sensoren reageren de dieren  op knuffelen, aaien en beweging, net zoals een echte kat of hond. De kat en hond zijn ideale gezelschapsdieren voor mensen met dementie.

Verjaardag

De verjaardag van onze bewoners vieren we met een mooie slinger. De jarige krijgt een corsage opgespeld en wordt zo in het zonnetje gezet.

Gehaakte intvissen

Onze secretaris Margot is een creatieveling. Ze deelde al eens zelfgehaakte inktvissen uit en versierde ze de tuin van het St. Jozef met bijzondere kunstwerken.

Buitenkussens op banken

Om het de bewoners en bezoekers aangenamer te maken om buiten te zitten zijn tuinkussens aangeschaft. De tuinkussens op de foto's staan bij Sint Jozef woongroep 5/6 en de binnentuin van Ravelijn.

Bubbellamp

 

De bubbels in de bubbellamp geven een rustgevend effect. Daarnaast wisselt de lamp voortdurend van kleur waardoor deze lamp ook visueel aantrekkelijk is. De lamp is voor alle afdelingen beschikbaar.

Partytent

Op Graaf Florishof kunnen de bewoners buiten uit de zon en uit de wind genieten van het buitenzijn.
Er werd gekozen voor een snel op te zetten partytent.

Schilderijen

Het meisje met de parel, gezellige bloemschilderijen en de view van Deventer op de muren in woonkamers van Graaf Florishof zorgen voor een knussere sfeer.

Retroplatenspeler

Genieten van muziek op een platenspeler die vele bewoners herkennen van vroeger en waarop herkenbare muziek gedraaid kan worden. Ook kan er genoten worden van muziek op een USB stick. Deze 2 spelers zijn geschonken aan de bewoners op Ravelijn.

Kweekbak voor in de binnentuin van Ravelijn

In de binnentuin van Ravelijn is deze kweekbak geplaatst. De bewoners kunnen nu zelf planten poten en verzorgen. Ook kunnen kruiden gekweekt en geoogst worden. De zelf gekweekte kruiden kunnen vervolgens gebruikt worden als ingrediënt in het eten.

Van deze kweekbak wordt veel gebruik gemaakt.

Muziekbol

Deze muziekbol staat in de tuin van het Sint Jozef. Bewoners en bezoekers kunnen de zwengel boven op de bol draaien waarna muziek geluisterd kan worden. Vooral muziek uit de oude tijd is populair. In de tijd van Kerstmis en Sinterklaas wordt er passende muziek ten gehore gebracht.

Voelkussens

Deze kussens zijn op alle locaties geschonken aan bewoners in meerdere huiskamers. Het voelen, betasten en bewegen van de materialen van en op dit kussen geeft een rustgevende werking. Veel bewoners gebruiken deze voelkussens dan ook.

Frunnikdoekjes

Deze frunnikdoekjes zijn op alle locaties geschonken aan bewoners in meerdere huiskamers. Het voelen, betasten en bewegen van de materialen geeft een gevoel van rust.

Ook deze doekjes worden door de bewoners veelvuldig gebruikt.

Schorten met schoonmaakmaterialen

Dit zijn speciale schorten waaraan de schoonmaakmiddelen vastzitten. Bewoners herkennen de materialen en kunnen net als vroeger thuis schoonmaken. En dat gebeurt regelmatig.

Omdat de schoonmaakdoekjes en afwasborstels aan het schort vastzitten kunnen de bewoners deze niet vergeten of verliezen.

Platenboeken

Als men ouder wordt of (beginnende) dementie krijgt komen de herinneringen aan vroeger vaak naar boven. Dit wordt extra herbeleefd door deze mooie plaatjesboeken met plaatjes uit de jaren 50-60-70 te bekijken.

Parachute doek met gat in het midden

Dit is een fijn behendigheidsspel voor 4 - 8 mensen, ook geschikt voor dementerenden.

De bedoeling is dat door het gebruik van de handgrepen geprobeerd wordt om de bal niet in het gat in het midden te laten verdwijnen.

Hiermee wordt beweging gestimuleerd.

Glasplaten volière

De vogels in de volière in de binnentuin van het Sint Jozef hadden last van regen en wind. Door het plaatsen van glasplaten is dit probleem opgelost.